60% чоловіків і 28% жінок хотіли б володіти вогнепальною зброєю в Україні

17:05, 23 май 2022 , Новости Каменского
60% чоловіків і 28% жінок хотіли б володіти вогнепальною зброєю в Україні

Більшість українців вважають, що вільний доступ до вогнепальної зброї сприятиме зміцненню обороноздатності країни. Водночас багато хто побоюється, що це призведе до збільшення злочинності.

Про це йдеться в результатах опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

61% вважають, що масове озброєння громадян України вогнепальною зброєю сприятиме зміцненню обороноздатності країни. 36% – протилежної думки. Більше цю тезу підтримують молодь, чоловіки та ті, хто мають бажання мати зброю.

Соціологи зазначають, що в умовах війни більш ніж удвічі зросла кількість тих, хто підтримує надання громадянам України права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами. Сьогодні підтримують таку ініціативу 58%, не підтримують – 39%, тоді як у 2018-2021 підтримували таку ідею близько чверті, не підтримували – понад 70%.

Водночас 58% побоюються, що вільна купівля вогнепальної зброї призведе до збільшення злочинності. Протилежної думки – 35%. Останніх більше серед мешканців центру, чоловіків та тих, хто хоче стати власниками вогнепальної зброї.

60% чоловіків і 28% жінок хотіли б зараз бути власником вогнепальної зброї та боєприпасів до неї. При цьому, якщо загалом жінки скоріше проти особисто володіти зброєю, більшість жінок середнього та молодшого віку хотіли, щоб зброєю володіли члени їхньої родини.

Опитування проводилося в травні на замовлення громадської ініціативи "Український арсенал свободи" серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,5%.

Що відомо

  • Згідно з опитуванням групи "Рейтинг", оприлюдненим 17 лютого, вступ до ЄС підтримують 68% українців, до НАТО — 62% громадян, що є найвищим показником за всю історію подібних спостережень із 2014 року.
  • Президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною 2022 року за результатами опитування читачів американського журналу Time. Торік за версією видання Time людиною року-2021 став американський бізнесмен, засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск.
  • В останньому опитуванні громадської думки у квітні 2022 року 56% швейцарців підтримали тіснішу співпрацю з НАТО, при тому що в минулі роки цей показник не перевищував 40%. Крім того, 55% виступають за збільшення фінансування національної оборони.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых