«Привид відкликання» на Новій сцені

11:05, 4 дек 2019 , Новости Каменского
«Привид відкликання» на Новій сцені

Таємниче зібрання відбулось в перший день зими в будинку Нової сцени міського музично-драматичного театру Кам’янського. Захід пролунав тривожним дзвіночком для всіх, хто в місті критикує місцевих менеджерів: завтра невідомі люди прийдуть таємно дружити проти кожного з вас!

Таємне зібрання «громадськості»

 

Невідомі люди в вестибюлі будинку комунального закладу «Нова сцена музично-драматичного театру ім. Лесі Українки» влаштували збір підписів за відкликання депутата міської ради Кам’янського Андрія Іванченка. Про цей захід не було жодних офіційних повідомлень в ЗМІ.

Навіть депутат не знав про те, що виборці хочуть ініціювати його відкликання з міської ради. Так каже сам депутат: вранці 1 грудня йому зателефонував виборець і розповів, що багато людей збираються в будинку колишнього БК ім. Горького ставити підписи під «народною ініціативою про відкликання депутата міськради Андрія Іванченка».

Депутат приїхав до Нової сцени. Почав розпитувати в людей: що відбувається в комунальному, тобто громадському приміщенні? Хто організатор зібрання? Відповідей депутат не отримав. Андрій поцікавився, чи знає хтось людину, проти якої прийшли ставити підписи? Мало хто признався, що знає депутата. Присутні відвертались, бурмотіли щось нерозбірливе, жінка з персоналу закладу почала навіть кликати охорону…

Депутат Іванченко зняв на відео дійство, що відбувалось. За його словами, підписів набралось 330.

На час підготовки цієї публікації невідома подальша доля цих підписів – чи передані вони до міської виборчої комісії, чи ні? Збір підписів, підкреслимо, означає лише те, що в громаді якимось чином виникла ініціатива забрати в Андрія Іванченка депутатський мандат. Але досі ніхто офіційно не назвався ініціатором збирання підписів. Ніхто навіть в коментарях в соціальних мережах не пояснив, кому і за що припекло відкликати депутата, який відомий своїми критичними виступами в бік міської влади та комунальних монополістів.

А. Іванченко повідомив, що надіслав запити щодо організаторів та мети зібрання 1 грудня в комунальній Новій сцені. І підкреслив, що зібрання влаштували партійці «Бджоли» та релігійні активісти. В вестибюлі Нової сцени театру він побачив декого з тих активістів, які зазвичай галасують на сесіях міської ради на підтримку міської влади і проти депутата Іванченка, який знову критикує ту владу.

 

Депутатська відповідь

 

«В місті Кам'янському складається політична ситуація, що знищує права мешканців, передбачені Конституцією України, на місцеве самоврядування та народовладдя (ст.5 та ст.7), перетворюючи місто в корупційний осередок одноосібного правителя.
Попри демонстрації демократичних намірів в ЗМІ, в місті відбувається повна узурпація влади», - заявив 2 грудня депутат міськради А. Іванченко, коментуючи ситуацію з таємним зібранням невідомих на Новій сцені.

Депутат міської ради подав електронну петицію про недовіру міському голові Кам’янського Андрію Білоусову.

В тексті петиції депутат висловив своє бачення процесів, які відбуваються в місті: «За період своєї діяльності мер міста Білоусов А.Л. допустив майже повне фінансове знищення комунальних підприємств міста через свою політику призначень керівниками підприємств людей не за фаховими здібностями, а через політичну прихильність чи особисті домовленості.
Через таку політику більшість комунальних підприємств збанкрутіла, або перебувають на межі банкрутства.

Станом на травень 2019 року, комунальне підприємство КМР «Міськводоканал» має наступні боргові зобов`язання: перед АТ «ДТЕК Дніпровській електромережі» - 105 млн. грн.; перед КП ДОР «Аульський водовід» - 67 млн. грн.; перед ГУ ДФС у Дніпропетровській області - 54 млн. грн.; перед КП КМР «Тепломережі» - 200 млн. грн. і ці борги постійно ставлять під загрозу водопостачання вже всієї області.
На КП КМР «Тепломережі» через скрутний фінансовий стан робітникам не регулярно виплачують заробітну плату, Державною аудиторською компанією зафіксовані порушення трудового законодавства на КП КМР «Трамвай», але для відмови від виплат прийнято рішення збанкротувати це підприємство та створити нове, порушення тендерного законодавства зафіксовано на КАТП 042802 під час купівлі автобусів, відбуваються систематичні порушення законодавства в гуманітарному департаменті, які фіксують і доводять в судах незалежні профспілки, а мер міста не реагує на це, або очолює це.
Надзвичайної ситуації вимагає стан житлового фонду міста, але КП КМР «УКОЖФ», що повинно обслуговувати житловий фонд міста, ігнорує звернення мешканців міста, а сплачені кошти використовує на завищені заробітні плати керівного складу КП.
Мешканці міста не можуть потрапити на прийом до міського голови,через те що доступ до нього можливий лише тим, хто звертається з копійчаними проханнями, але забезпечить потужній потік вдячності та піар.
Відсутність чіткої стратегії розвитку міста дозволяє корупції існувати в нашому місті в усіх сферах діяльності: земельні питання (земельні ділянки виділяються лише після корупційної сплати від 1000 $ під МАФи (за інформацією підприємців) і значно вищі суми за великі ділянки).
Майже всі тендери проводяться за попереднім погодженням сум кеш беку тим, хто забезпечує перемогу на тендерах. Тим поодиноким переможцям, які здобули перемогу чесно - місцевою владою навмисно затягуються терміни оплати, що спотворює конкуренцію в місті, знищує бізнес середовище в місті.
Значних обсягів набула корупція на питаннях децентралізації опалення в місті, коли міська рада спочатку забороняє автономне опалення, вимагаючи додатковий платіж за дозвіл (близько 15000 гривень), а потім через деякий час примушує мешканців перейти на АО, сплачуючи кошти з завищеними сумами з міського бюджету для соціальних верств населення, як за прилади для АО так і додаткові потужності ДТЕК».

Депутат дав характеристику і тим землякам, які декларують підтримку курсу міської влади: «Хто підтримує нашого мера:
- "бізнес кола", які зацікавлені при підтримці діючого мера міста продовжувати отримувати над прибутки, підтримуючи корупційну схему створену за часів попередників,
- партія "Бджола", яка прагне створити культ особистості в місті та знищити всі інші опозиційні до них партії та думки, отримавши повну та довічну владу
- релігійно налаштовані певні кола, яких підтягнули для підтримки мера міста та його партії "Бджола" через їх підтримку мера у фінансовому та не фінансовому плані,
- деякі робітники навчальних закладів міста, робітники медичних закладів та інших комунальних установ під адміністративним тиском, що встановлений в місті, чи під обіцянками премій чи додаткових доплат, що їм колись відремонтують приміщення їх закладів та установ, чи просто залишать їх на своїх посадах».

 

Тиха підтримка

 

Петицію А. Іванченко від 2 грудня підписали 77 осіб. Для того, щоб міська влада була зобов’язана офіційно відповісти на петицію, потрібні 250 підписів.

Депутат повідомив, що люди його звернення підтримують: «Я хочу подякувати всім, хто мене підтримує, дякую за Вашу підтримку, за Вашу готовність та бажання діяти.
Я хочу подякувати тим, хто не може висловлюватися з підтримкою вголос через те, що в місті побудована система переслідування незручних. Дякую, що підтримуєте тихо та чекаєте перемоги над системою, побудованою в нашому місті.
Але скажу Вам чесно - якщо чекати, то доведеться довго».
А. Іванченко вважає, що треба доносити до людей інформацію про процеси в місті. «Спілкуйтесь з людьми та розповідайте правду про результати роботи виконавчої влади по принципу " Від дверей до дверей" - газети, які знаходяться під прямим чи не прямим контролем влади не напишуть про це. Міністерство правди працює в місті саме за Ваші бюджетні кошти», - закликав він небайдужих до долі міста земляків.
Олександр Гуров

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых