Кам’янське б’є рекорди по Україні

11:10, 4 дек 2019 , Новости Каменского
Кам’янське б’є рекорди по Україні

Цьогоріч зима в Україну прийшла вчасно. У перші дні грудня в більшості регіонів випав сніг. На його прибирання щороку виділяють мільйони бюджетних грошей.

Слідство.Інфо” вирішило проаналізувати витрати міст, які вже встигли підготуватися до зими. І визначило найбільш цікаві дорогі закупівлі послуг з прибирання снігу. 

Київ - понад п’ять мільйонів гривень

Початок зими традиційно стає для мешканців українських міст проблемою. Торік у перший день снігу лише у Києві  сталося близько пів тисячі аварій на дорогах. Також минулої зими у столиці на близько 300 тисяч гривень  оштрафували компанії, які мали би прибирати сніг, але не робили це належним чином. Подекуди — і самі міста оголошують закупівлю послуг в останній момент.

Для цієї зими столиця заздалегідь оголосила тендери. Найбільші суми закупівель склали 5,5 мільйонів гривень.

 

Одеса - більше чотирьох мільйонів гривень

Це минулого року і майже стільки ж у новому. 

Послуги з прибирання вулиць від снігу на 2019 рік Одеса закупила ще минулоріч. На це міська влада витратила понад чотири мільйони гривень.

 

Біла Церква - 18 мільйонів

Місто Біла Церква, що на Київщині, на прибирання снігу прийдешнього року планує витратити майже 18 мільйонів гривень. Минулого року там витратили майже таку ж суму.

 

Луцьк — лот на п’ять мільйонів

 

Кам’янське — рекордні понад 30 мільйонів 

 

У Кам’янському Дніпропетровської області послуги з прибирання снігу на два мільйони гривень вже закупили на початку листопада. Перемогла місцева фірма “Укравтобуд”, яка будує дороги. Статутний капітал компанії становить лише 500 гривень. Її засновниками є Вадим Єрмоленко та В’ячеслав Гончаренко. Дружина першого працює в департаменті економічного розвитку міськради Кам’янського. Щоправда, у її декларації згадки про компанію чоловіка немає.

Також додатково у одному з районів Кам’янського закупили розчищення доріг від снігу на 100 тисяч гривень. Крім того, місцева влада вже оголосила тендер із зимового утримання міста на 30 мільйонів гривень. Наразі результатів немає. 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых