Пам'ятаєте про оте "Кому на Русі жить хорошо"? Мабуть тим, хто сьогодні святкував в Кам'янському...

19:53, 6 дек 2019 , Новости Каменского
Пам'ятаєте про оте "Кому на Русі жить хорошо"?  Мабуть тим, хто сьогодні святкував в Кам'янському...

Кам'янське - "місто мрій", де місто та його мешканці змінюються"- вважають документалісти 10-хвилинного фільму, на зйомки котрого навіть страшно припустити, скільки бюджетних коштів було витрачено... Так сьогодні відсвяткували Свято органів влади на Новій сцені (рані ДК Горького), де зібралась повна глядацька зала представників органів місцевого самоврядування. Прийшли навіть два колишніх очільника міста.

На святкування зібралась повна глядацька зала представників органів місцевого самоврядування, пише сайт poglyad. Прийшли також два колишніх очільника міста: Ярослав Корчевський та Олег Захорольський.

Спочатку зібрання переглянуло 10-хвилинний фільм про те, як розвивається Кам’янське, назване авторами «містом мрій». Документалісти відзначили, що місто та його мешканці змінюються. Ремонтуються будинки, дороги та освітлення вулиць, будуються дитсадки, ремонтуються лікарні, оновлюються парки та сквери, реконструюються ЦНАПи, проводяться масові спортивні та культурні заходи…

Першим колег привітав Андрій Білоусов, міський голова Кам’янського. Він подякував і підлеглим, і депутатам всіх рівнів за співпрацю. Побажав успіхів в роботі на благо міста та його мешканців. Нагородив міськими відзнаками та грамотами окремих працівників.

Артисти та музиканти міського театру подарували винуватцям свята концерт.

 

Що таке місцеве самоврядування

З нагоди професійного свята варто нагадати громадянам про роль місцевого самоврядування в житті громади.

Місцеве самоврядування, згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» — це гарантоване державою право та реальна здатність територіальної громади (жителів населеного пункту) самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.

Місцеве самоврядування здійснюється територіальними громадами як безпосередньо, так і через представницькі (ради) та їх виконавчі органи, а також через районні та обласні ради, які представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст.

Представницький орган місцевого самоврядування — виборний орган (рада), який складається з депутатів і відповідно до закону наділяється правом представляти інтереси територіальної громади і приймати від її імені рішення.

Виконавчі органи рад — органи, які відповідно до Конституції України та  Закону створюються радами для здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування у межах, визначених цим та іншими законами. Працівники місцевого самоврядування, отже – це депутати представницьких органів, тобто, законотворці, хто придумують правила, за якими живуть громадяни, та посадовці виконавчих органів, котрих депутати наймають, щоб ці правила виконувались і все міське хазяйство працювало.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых