Аграрії Кам'янського району вже зібрали 95% врожаю ранніх зернових культур

11:30, 4 авг 2022 , Новости Каменского
Аграрії Кам'янського району вже зібрали 95% врожаю ранніх зернових культур

У Кам’янському районі завершуються жнива ранніх зернових культур. Аграрії вже зібрали 95% врожаю зернових та зернобобових від загального обсягу. Агропідприємства району косять пшеницю, ріпак, ячмінь, завершили збирати овес, горох та жито.

Про це з посиланням на відділ економіки та агропромислового розвитку повідомив начальник Кам'янської РВА Олег Гапіч.

Станом на 3 серпня врожай зібрано з площі 115177 га, з яких намолочено 344280 тонн зернових та зернобобових. Середня врожайність по підприємствах району становить 30 ц/га. 

Для приймання зерна нового урожаю підготовлені всі токові у господарствах. У повному обсязі підготовлено наявні складські приміщення, яких достатньо для зберігання врожаю поточного року. В районі функціонують 7 елеваторів та 1 хлібоприймальний пункт.

«Звичайно, в роботу аграріїв в умовах воєнного стану додалося немало труднощів, але загалом процес збирання врожаю йде в звичному режимі. Останнім часом спостерігається невелика динаміка росту цін на сільськогосподарську продукцію, але загалом рівень цін залишається поки що нижчим, ніж минулоріч у цей період. Актуальними і достатньо гострими залишаються проблеми високої вартості паливо-мастильних матеріалів», – зазначається у повідомленні.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых