Сезонна алергія: як розпізнати та куди звертатися по допомогу

17:30, 11 авг 2022 , Новости Каменского
Сезонна алергія: як розпізнати та куди звертатися по допомогу

Нежить, чхання, сльозотеча. Ці поширені симптоми не завжди свідчать про застуду. Вони можуть бути ознаками сезонної алергії.

Як розпізнати захворювання та куди звертатися по допомогу, розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Незабаром розпочнеться загострення такого алергічного захворювання, як поліноз. Його викликає чутливість до пилку деяких рослин та дерев. Насамперед, амброзії та полину», – сказала заслужена лікарка України, експертка з алергології департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Євгенія Дитятковська.

Вона додала – фахівці виділяють три «пилкові» хвилі в Україні. Березень-квітень –  коли квітнуть дерева, травень-червень –  лугові трави та злаки, серпень-вересень – амброзія, полин, лобод, соняшник, кукурудза. Для Дніпропетровщини найбільше притаманна третя хвиля.

Є кілька критеріїв, за якими можна запідозрити у себе алергічне захворювання, зазначила Євгенія Дитятковська.

Перший критерій – сезонність. Коли кілька років поспіль в один і той самий період у людини з’являються нежить та сльозотеча – це не застуда. Другий – реакція на деякі продукти. Зокрема, мед, горіхи, насіння, селеру, кавуни, дині, огірки, капусту. Третій – на ліки, зроблені з рослин.

Мешканців області, які страждають на алергію, закликають не займатися самолікуванням. Це може спричинити важкі ускладнення. Слід звернутися до профільних фахівців або свого сімейного лікаря.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых