На Дніпропетровщині державний експерт вимагав хабар

15:30, 16 авг 2022 , Новости Каменского
На Дніпропетровщині державний експерт вимагав хабар

240 000 гривень «винагороди» вимагали посадовці від представника приватного підприємства. За вказану суму експерт дослідного інституту обіцяв вирішити питання у ДСНС щодо складання позитивного акту перевірки стосовно додержання норм пожежної безпеки на базі відпочинку.

Про це повідомили у у прес-службі прокуратури.

Після позитивного вирішення питання частину хабаря головний державний експерт мав передати поплічнику — головному інспектору районного сектору служби з надзвичайних ситуацій.

11 серпня оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі обласної поліції затримали посадовця Державного науково–дослідного інституту під час отримання 240 000 гривень.

На підставі отриманих доказів одному з фігурантів повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых