Соцопитування показало, скільки українців готові відпустити дітей до шкіл з 1 вересня

11:30, 22 авг 2022 , Новости Каменского
Соцопитування показало, скільки українців готові відпустити дітей до шкіл з 1 вересня

Частина населення України не готова відпускати дітей на навчання в школи з 1 вересня через війну Росії проти України.

Про це свідчить звіт Державної служби якості освіти, пише "Хвиля".

У навчальному році 2022/2023 Міносвіти запропонувало кілька форм навчання – дистанційну, офлайнову або змішану.

При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у прифронтових дільницях проводитиметься онлайн-навчання. А ось там, де рівень безпеки дозволяє планують відновити відвідування шкіл.

Зазначимо, що цього року для роботи шкіл головною умовою є наявність надійного укриття, де будуть діти, вчителі та працівники навчального закладу під час повітряної тривоги.

У зв'язку з тим, що питання роботи шкіл залишалося відкритим, Державна служба якості освіти України провела опитування, у якому взяли участь батьки, учні та вчителі.

Зокрема, найвищий показник шкіл, що голосували за відкриття, зафіксовано в Закарпатській області – близько 56% опитаних батьків.

Водночас на Півдні та Сході України ситуація протилежна. На Одещині та Миколаївщині 51% учасників опитування виступили за дистанційне навчання, а в Харківській Дніпропетровській та Запорізькій – 64% респондентів.

 

 

Думка вчителів загалом збігається з поглядом батьків ситуацію. За відновлення відвідування шкіл у західних регіонах виступили 31% педагогів, у центральному та північному по 18%, у південному 14%, а у східному – 10%.

 

 

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых