Наловили на пів мільйона гривень за допомогою вибухівки: на Дніпропетровщині судитимуть чотирьох браконьєрів

14:30, 2 сен 2022 , Новости Каменского
Наловили на пів мільйона гривень за допомогою вибухівки: на Дніпропетровщині судитимуть чотирьох браконьєрів

Незаконний вилов риби на пів мільйона гривень – у Нікополі судитимуть чотирьох учасників організованої групи. Обвинувальний акт проти них вже скеровано до суду.

У ході слідства доведено, що у грудні 2020 року банду бракон’єрів сколотив мешканець Нікополя. Вони займалися незаконним виловом риби та раків у період нересту в акваторії Каховського водосховища. При цьому у “бізнесі” кожен виконував свої функції за заздалегідь узгодженим планом.

“Для протиправної діяльності чоловіки використовували човни, катери та заборонені знаряддя, а саме: риболовні сітки, пристрій для масового знищення риби, вибухові речовини. Браконьєри за один вихід на воду отримували понад 500 кг незаконно виловленої риби. З метою подальшої реалізації вилов збували на споживчий ринок”, – повідомили у пресслужбі облпрокуратури.

Прибуток організатор розподіляв між учасниками групи в залежності від виконання покладених на них обов’язків.

Доведено, що обвинувачені виловили майже шість тонн риби, чим заподіяли шкоду рибним запасам України на загальну суму 500 тисяч гривень.

По справі “чорних” рибалок було проведено понад 20 санкціонованих обшуків за місцем мешкання обвинувачених та в їхньому автотранспорті. Правоохоронці вилучили виловлену рибу, заборонені знаряддя лову, а також “чорнову” документацію.

джерело

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых