Підтримували дії держави агресора рф – викрито двох колаборантів на Дніпропетровщині (ФОТО)

17:30, 9 сен 2022 , Новости Каменского
Підтримували дії держави агресора рф – викрито двох колаборантів на Дніпропетровщині (ФОТО)

Двоє мешканців Кривого Рогу та Павлограда заперечували збройну агресію проти України та підтримували дії рф.

На Дніпропетровщині СБУ заблокувала антиукраїнську агітацію чергових прихильників «спецоперації» рф в Україні.

Так, заблоковано діяльність мешканця Павлограду, який маючи російські «корні», завжди був прихильником дружби «братів-слов’ян». Після Революції гідності політичні погляди у родині розділились: чоловік із жінкою вважали правильним шлях до возз’єднання з країною агресором, а син став на сторону демократичних цінностей і пішов їх захищати до зони АТО. Свої проросійську прихильність батько ретельно приховував, не маючи можливості навести тінь на репутацію сина – заслуженого ветерана антитерористичної операції.

Після початку російського вторгнення, російський прибічник вирішив більше не стримувати себе, і розпочав активно підтримувати війну проти України. Через особистий аккаунт у заборонених соціальних мережах, він розповсюджував антиукраїнські наративи та заперечував збройну агресію ворога проти нашої держави. Пости зі схваленням діяльності ватажка та бойовиків «днр», підтримки окупації українських територій і закликів до співпраці з ворогом, стала щоденною справою для колаборанта.

На ворожій агітації викрито і мешканця Кривого Рогу. В той час, коли регіон знаходиться під ракетними та артилерійськими обстрілами, знаходяться прихильники «руського миру», яких це не бентежить.

Співробітник місцевого комунального підприємства тривалий час проживав у росії, але на початку 2000-х років повернувся на батьківщину. Роки, проведені в «імперії зла» моряком на торговому флоті, не пройшли непримітно, і залишили глибокий слід в душі українця. Незалежність країни для нього була просто словосполученням, а верховенство росії над «меншими братами» по радянському союзу - беззаперечною.

Активність він почав проявляти після початку агресії рф. Акаунт в «Однокласниках», який слугував містком для спілкування з росіянами, став рупором антиукраїнської пропаганди. Будучи підписантом багатьох заборонених груп, він активно закликав підтримувати окупацію України ворогом, підтримував дії збройних сил рф та проросійських окупаційних адміністрацій.

Співробітники СБУ викрили антиукраїнських пропагандистів і припинили ворожу агітацію.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 111-1 Кримінального кодексу України двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых