Мешканців Дніпра та області знову налякав тест сповіщень від ДСНС: що варто знати

17:29, 12 сен 2022 , Новости Каменского
Мешканців Дніпра та області знову налякав тест сповіщень від ДСНС: що варто знати

Сьогодні, 12 вересня ДСНС знову тестувало нову систему оповіщення населення.

Цього разу тестове сповіщення співвпало з початком повітряної тривоги у Дніпра та низці областей України. Проте, панікувати не варто. Наразі це тестовий режим. Оповіщення громадяни будуть отримувати тричі на тиждень – у понеділок, середу та п’ятницю. Система спрацьовує з 12 до 15 години дня.

Попередньо, тестовий режим діятиме до кінця вересня. З жовтня відбудеться повноцінний запуск нової системи сповіщення в бойовому режимі на всій території України.

Зазначимо, з 7 вересня ДСНС тестує нову систему оповіщення населення. На телефони українців будуть приходити сповіщення про небезпеку. Але поки що не всі зможуть їх отримувати. Отримувати повідомлення від системи Cell Broadcast можуть переважно мобільні телефони (смартфони), які виготовлено починаючи з 2019 року та які мають операційну систему Android версії 11 та вище або iOS від версії 14.5.

Нагадаємо, попередній тест сповіщень у Дніпрі спровокував повстання машин в одному із магазинів техніки Дніпра. Тоді всі телефони одночасно спрацювали.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых