Субсидії та пільги з 1 жовтня: яким буде новий механізм соцдопомоги українцям

10:40, 18 сен 2022 , Новости Каменского
Субсидії та пільги з 1 жовтня: яким буде новий механізм соцдопомоги українцям

Кабмін прийняв постанову, згідно якої з 1 жовтня виплачувати призначені органами соціального захисту населення субсидії та пільги стане обов'язком Пенсійного фонду України. Це допоможе вирішити проблеми з призначенням пільг та субсидій для ВПО.

Про це йдеться на офіційному сайті Уряду.

Зміни набули чинності після відповідної ухвали постанови "Про надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу Пенсійним фондом України".

Водночас з 1 грудня ПФУ буде призначати та виплачувати субсидії та пільги. Громадяни України, як і раніше, будуть отримувати виплати на свій банківський рахунок або готівкою через пошту.

Як заявила міністерка соцполітики Оксана Жолнович під час телемарафону "UAРазом", такі нововведення необхідні насамперед для ВПО та тих, у кого є проблеми з призначенням пільг та субсидій через знищення реєстрів на окупованих територіях.

"З міркувань безпеки ми давали вказівки на окупованих територіях знищувати всі ці дані. Тому що, якщо дані реєстрів потраплять до рук окупантів, це дані про пільговиків, які дуже часто є учасниками АТО, то сім'ї можуть отримати проблеми", - сказала вона.

Тому ВПО тепер повинен звертатися за субсидією до ЦПАУ на новому місці проживання, а їхня заявка потрапляє до ПФУ, де й опрацьовується.

"Відразу формуватиметься виплатна відомість, і гроші оперативно надходитимуть на рахунки, бо Пенсійний фонд своїм рішенням звертатиметься до банку, а банк одразу розкидатиме ці гроші на рахунки людей", - зазначила міністерка.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых