На Дніпропетровщині завершили виплату всіх видів державної допомоги за вересень

18:00, 20 сен 2022 , Новости Каменского
На Дніпропетровщині завершили виплату всіх видів державної допомоги за вересень

В Дніпропетровському регіоні у вересні без затримок та у повному обсязі отримали соціальну допомогу 165 тисяч людей. Третина з них – це родини, в яких виховуються діти до трьох років.

Також фінансову підтримку від держави надали багатодітним і малозабезпеченим, опікунам дітей-сиріт.

Про це розповіли під час брифінгу у ДніпроОВА.

Органи соціального захисту регіону нині працюють у штатному режимі. Усі платежі проходять без затримок. Родин з дітьми до 3 років, а також людей із тяжкими захворюваннями та інвалідністю найбільше серед тих, хто отримує допомогу. У вересні таких 56 тисяч та майже 40 тисяч відповідно.

«Цьогоріч пікові навантаження на соцзахист припали на травень-червень. Тоді був великий наплив тих, хто тікав від війни на Дніпропетровщину. Нині спостерігається тенденція до зменшення числа переселенців», – зазначила заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб. 

Починаючи з 24 лютого, прихисток в області знайшли понад 320 тисяч людей. Майже 78 тисяч з них – це діти. Половина переселенців працездатного віку. Місячна виплата на дорослого зі статусом ВПО складає 2200 грн. На дитину – 3300 грн. Допомога виплачується вчасно.

Немає заборгованості в області й по субсидіям та пільгам на оплату житлово-комунальних послуг. Тільки у вересні на це перерахували 43 млн грн.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых