Чи можна українцям приватизувати землю під час війни

11:20, 25 сен 2022 , Новости Каменского
Чи можна українцям приватизувати землю під час війни

В Україні під час дії воєнного стану забороняється безоплатна передача земель державної та комунальної власності у приватну власність.

Про це повідомляє пресслужба КМУ.

Зокрема, представники Міністерства юстиції вирішили відповісти на популярні запитання від українців. Найтиповішим, з яким громадяни зверталися до контакт-центру, було – «Чи можлива приватизація земельної ділянки під час воєнного стану».

У Мін’юсті нагадують, що під час дії воєнного стану в Україні забороняється безоплатна передача земель державної та комунальної власності у приватну власність. Більш того, в умовах особливого правового режиму діє заборона на надання дозволів на розроблення документації із землеустрою для приватизації.

Разом з тим, українці вже зараз можуть готуватися до подальшого оформлення права власності, обираючи собі вільні ділянки, щоб по завершенню воєнного стану швидко оформити необхідні документи.

До повномасштабного вторгнення ЗС РФ інформацію щодо ділянок землі можна було знайти на Публічній кадастровій карті. Після початку бойових дій громадянам необхідно подати запит про надання публічної інформації до відповідних органів, зокрема органів державної влади, місцевого самоврядування чи державного агентства земельних ресурсів України.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых