Справа нардепа Трухіна: НАБУ і САП завершили розслідування щодо підкупу поліціянтів

10:30, 29 сен 2022 , Новости Каменского
Справа нардепа Трухіна: НАБУ і САП завершили розслідування щодо підкупу поліціянтів

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою народного депутата України у підкупі поліціянтів. 28 вересня 2022 року стороні захисту відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії народного обранця кваліфікували за ч. 1 ст. 369 КК України.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яка сталась за його участю. Лояльність стражів порядку підозрюваний оцінив у 150 тисяч. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сам по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином.

Розслідування зазначеного факту розпочато 2 лютого 2022 року Генеральним прокурором за матеріалами журналістського розслідування «Української правди». На початку вересня НАБУ та САП повідомили нардепу про підозру.

У пресслужбі застерегли, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых