На Дніпропетровщині за останній тиждень ушпиталили 602 людини із ковідом

18:00, 4 окт 2022 , Новости Каменского
На Дніпропетровщині за останній тиждень ушпиталили 602 людини із ковідом

З 26 вересня по 2 жовтня на Дніпропетровщині зареєстровано 3778 випадків COVID–19, 602 людини ушпиталили, ще 212 – з підозрою на хворобу.

Такі дані надав очільник Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

За попередній тиждень ковід діагностували у 2141 мешканця області. Тобто статистика говорить про зростання захворюваності на 40%.

За словами Лукашука, чергова ковід–хвиля не стане для Дніпропетровщини апокаліпсисом. Область готова витримати цей удар.

Він поінформував, що нині в області до кисню під‘єднано 100% ліжок у закладах, де допомагають ковід–хворим. Централізованим киснем забезпечено 2 539 ліжок – це 81,6%.

На Дніпропетровщині працює 21 центр масової вакцинації, майже 200 пунктів щеплення, 60 мобільних бригад. В наявності – більше 300 тисяч доз вакцини, доступні для безкоштовного щеплення.

Ще торік депутатський корпус Дніпропетровської обласної ради виділив субвенцію у 445,7 мільйонів на централізоване киснезабезпечення регіону. На 22,5 мільйони купили експрес-тестів та 4 рентгенодіагностичні системи. Ще 26,4 мільйони пішло на доплати лікарям.

Також минулого року в області повністю оновили автопарк «швидких».
«Тепер машини в нас найсучасніші і відповідають європейським стандартам, мають системи подачі кисню, апарати ШВЛ, дефібрилятори, електрокардіографи, пульсоксиметри, інфузомати тощо», — розповів очільник облради.

Цьогоріч депутатський корпус обласної ради в бюджеті заклав субвенції на забезпечення у громадах централізованої подачі кисню (понад 180 млн грн), закупівлю послуг з проєктування та встановлення кисневих станцій (майже півтора мільйони гривень для територіальних громад) та реконструкцію мереж киснепостачання обласних комунальних підприємств (понад 100 млн грн).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых