Соковите куряче філе у солодкому соусі

14:30, 24 окт 2022 , Новости Каменского
Соковите куряче філе у солодкому соусі

Приготоване за цим рецептом м'ясо птиці ще називають куркою теріяки. У японській кухні теріяки означає техніку приготування продуктів, яка поєднує обсмажування та глазурування.

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко поділився простим способом приготування курячого філе.

Завдяки цукру та соєвому соусу приготоване таким чином м'ясо набуває карамельного блиску та виходить ніжним і соковитим.

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе (700-800 г)
  • 100 мл соєвого соусу
  • 100 мл води
  • 50 г цукру
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. кунжуту
  • олія для смаження

Приготування:

1. Куряче філе промиваємо та просушуємо. Грудку нарізаємо смужками і обсмажуємо на олії. Головне смажити м'ясо на великому вогні, щоб воно не варилося в сковороді, а волога швидко випарувалась і філе злегка підрум'янилося.

2. Коли курка готова, прибираємо її зі сковороди. Після цього висипаємо на сковороду пропущений через прес часник, цукор, соєвий соус та кунжут. Гарно перемішуємо.

3. В окремій ємності змішуємо крохмаль із водою та вливаємо до соусу. Маса швидко густішає, тому її потрібно постійно перемішувати. Коли соус стане густим, додаємо обсмажену курку і ретельно перемішуємо, щоб шматочки курячого філе глазурувалися з усіх боків. Відключаємо плиту, накриваємо сковороду кришкою та даємо постояти кілька хвилин.

4. Готове куряче філе з солодким соусом можна подавати з рисом та овочами.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых