В Україні будуть жорсткіші обмеження використання електроенергії – ОП

15:30, 27 окт 2022 , Новости Каменского
В Україні будуть жорсткіші обмеження використання електроенергії – ОП

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що енергетики змушені запроваджувати жорсткіші обмеження електроенергії, щоб не допустити повного знеструмлення центральних регіонів країни.

Про це він написав у Телеграм.

"Сьогодні вночі російські терористи знову атакували нашу енергетичну інфраструктуру. Пошкоджено обладнання в центральних областях", – зазначив він.

За словами Тимошенко, розмір необхідного обмеження електроенергії у Києві, а також Київській Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях регулюватиметься залежно від поточної ситуації в енергосистемі.

"Продовжуємо працювати разом із представниками обласних військових адміністрацій, Києва, "Укренерго", Міненерго та ДПЕК над вирішенням питання", –– додав представник ОП.

Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, НЕК "Укренерго" вводить безпрецедентні екстрені обмеження.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

"Графіки стабілізаційних відключень, які складені напередодні, більше на актуальні. На жаль, найближчими днями будуть застосовані більш жорсткі й тривалі відключення електропостачання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у чат-боті ДТЕК розмістили оголошення про екстерні відключення: "Увага! Екстрена енергетична тривога! У зв’язку з атакою росіян на енергетичну інфраструктуру в Київській області, оператори системи розподілу будуть проводити екстрені аварійні відключення світла за вказівками Укренерго".

ДТЕК просить споживати електроенергію помірно - вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06.00 до 11.00 та ввечері з 17.00 до 23.00.

Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых