250 доба війни росії проти України: оперативна інформація Генштабу ЗСУ (станом на 06:00 31 жовтня 2022 р.)

07:28, 31 окт 2022 , Новости Каменского
250 доба війни росії проти України: оперативна інформація Генштабу ЗСУ (станом на 06:00 31 жовтня 2022 р.)

Окупанти не припиняють пробувати наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Про ситуацію на фронті йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

За добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Зелене Харківської області; Білогорівка, Миколаївка і Новоселівське на Луганщині; Авдіївка, Бахмутське, Веселе, Водяне, Майорськ, Мар’їнка і Новобахмутівка Донецької області.

Обстріли:

Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та 5 авіаційних ударів, здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них - Куп’янськ Харківської області, Сіверськ на Донеччині, Нова Кам’янка Херсонської області та Березнегувате і Очаків на Миколаївщині.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних БпЛА з території білорусі.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Галаганівка Чернігівської області та Покровка Сумської області;

на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гатище, Кам’янка, Красне, Огірцеве та Стариця Харківської області;

на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Табаївка, Терни Харківської області; Греківка, Ковалівка, Кармазинівка, Макіївка, Новоєгорівка, Невське, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Зарічне і Ямполівка на Донеччині;

на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Майорськ, Опитне, Сіверськ, Соледар, Спірне та Яковлівка Донецької області;

на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Первомайське Донецької області;

на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Микільське, Павлівка, Парасковіївка і Пречистівка Донецької області та Дорожнянка, Малинівка, Новоданилівка, Ольгівське і Павлівка Запорізької області.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони близько 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них - Білогірка, Давидів Брід, Мирне, Нова Кам’янка, Правдине і Червоне Херсонської області та Киселівка і Тернові Поди на Миколаївщині.

Ситуація на окупованих територіях:

На тимчасово захопленій території Херсонщини окупанти демонтують та вивозять обладнання вишок стільникового зв’язку у Донецьку область. Такм вони планують налагодити та розширювати покриття так званих національних операторів зв’язку.

Окупанти також готуються до евакуації своїх підрозділів і техніки з правобережної частини Херсонської області. Для цього уточнюється наявність плавзасобів річкового флоту, встановлюються понтонні переправи та періодично проводиться перевірка справності та готовності барж. Дві з них, днями, успішно знищені підрозділами Сил оборони України в районі Антонівського мосту.

Робота ЗСУ:

В Херсонській області ЗСУ знищили колону військової техніки противника, в Запорізькій - накрили склад боєприпасів, 5 одиниць озброєння та військової техніки різного типу. Загалом виведено з ладу до 120 росіян.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 21 удар, з них: 15 - по районах зосередження озброєння та військової техніки, 2 - по взводних опорних пунктах, а також 4 - по позиціях комплексів протиповітряної оборони противника. На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили 1 гелікоптер та 1 штурмовик Су-25 противника.

Воїни ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили пункт управління та зенітну ракетну установку.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых