У Кам'янському військовослужбовця звільнили з підприємства, щоб не платити йому зарплату

08:58, 4 фев 2023 , Новости Каменского

У Кам'янському з підприємства з виготовлення лакофарбової продукції "ЗІП" звільнили працівника, який пішов воювати. У результаті через суд він зміг домогтися поновлення на посаді та отримає компенсацію. Про це повідомляє у Facebook Іван Переверзєв.

Як розповів Іван Переверзєв, військовий працював на підприємстві 20 років. У 2020 році він уклав контракт з Міноборони та почав служити в АТО.

За законом на час служби за працівником мають зберігатися посада та зарплата. Проте кадровий відділ знайшов стару заяву про звільнення, яку колись довелося написати військовому, та дописав у документ актуальну дату.

«Дуже поширена схема – при прийомі на роботу, або у процесі трудової діяльності працівника можуть змусити написати заяву про звільнення без вказівки дати, щоб тримати його на короткому повідку або у потрібний момент звільнити. Так і сталося у нашому випадку. Людину звільнили, попередньо вписавши до її заяви необхідну дату», - написав Переверзєв.

У суді було призначено почеркознавчу експертизу, яка показала, що дата в заяві була написана іншою людиною. Суд ухвалив рішення поновити військового на посаді (він зараз воює на Донбасі) та стягнути з підприємства невиплачену зарплату за період майже 2 роки. Апеляційний суд підтримав це рішення.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых