Майже півтори тисячі українських дітей постраждали внаслідок бойових дій. І це тільки офіційні цифри

10:41, 5 апр 2023 , Новости Каменского

Станом на ранок 5 квітня 2023 року більше ніж 1411 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Про це повідомляють ювенальні прокурори України.

За офіційною інформацією 467 дітей загинуло та понад 944 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 448, Харківській - 275, Київській - 127, Херсонській - 94, Запорізькій - 88, Миколаївській - 85, Чернігівській - 68, Луганській - 66, Дніпропетровській - 66.

Навіть на звільнених територіях та територіях, які не перебували під окупацією, ризик загибелі або травмування неповнолітніх є високим. В першу чергу - через велику кількість вибухонебезпечних предметів, особливо в місцях, де проходили бойові дії. Також неезпекою є атаки ракетами, дронами, іншими видами озброєння, в тому числі і по мирним населеним пунктам. 

Тому важливо постійно нагадувати дітям про необхідність реагувати на звуки сирен, ховатись у безпечних місцях, а в разі наирапляння на невідомий предмет, не підходити і не чіпати його, а повідомити дорослим.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых