Військові витрати України сягнули рекорду, який не спостерігався ніде з 1949 року

13:34, 24 апр 2023 , Новости Каменского
Військові витрати України сягнули рекорду, який не спостерігався ніде з 1949 року

Військові витрати України зросли на 640% у 2022 році, що є найбільшим щорічним зростанням, зафіксованим у даних Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), починаючи з 1949 року.

Причому ця цифра не включає величезні обсяги фінансової військової допомоги, наданої Заходом, пояснює Reuters.

За оцінками SIPRI, військова допомога Україні від Сполучених Штатів становила 2,3% загальних військових витрат США у 2022 році.

Тим часом військові витрати росії зросли приблизно на 9,2%, хоча SIPRI визнає, що цифри були «дуже невизначеними, враховуючи зростаючу непрозорість фінансової влади» в рф з початку війни в Україні.

«Різниця між бюджетними планами росії та її фактичними військовими витратами у 2022 році свідчить про те, що вторгнення в Україну обійшлося росії набагато дорожче, ніж вона очікувала», — зазначила Люсі Беро-Сюдро, директор програми військових витрат і виробництва озброєнь SIPRI.

В цілому ж аналітики констатують: минулого року світові військові витрати зросли до рекорду, адже війна росії в Україні призвела до найбільшого річного зростання витрат у Європі з моменту закінчення холодної війни три десятиліття тому.

Світові військові витрати зросли на 3,7% у реальному вираженні у 2022 році до 2,24 трильйона доларів. Минулого року європейські військові витрати зросли на 13%, адже багато країн на континенті також нарощують військові бюджети на тлі зростання напруженості.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых