У Кам’янському представники всеукраїнської організації провели фізично-оздоровчі заняття для дітей

19:12, 4 май 2023 , Новости Каменского

4 травня на базі лівобережного стадіону «Надія» відбулися фізкультурно-оздоровчі заняття для дошкільнят та школярів Кам’янського.

Провели заняття представники організації «Спорт заради розвитку» в рамках всеукраїнського проекту «Єдина Україна» разом з міжнародними партнерами організації Unisef, представниками Донбаського педагогічного університету та освітянами Кам’янського.

 Як розповів голова організації «Спорт заради розвитку» Олексій Качан, проект «Єдина Україна» стартував 1 лютого, і вже був проведений у багатьох містах України, а сьогодні відбувся і в нашому місті.

— Сьогодні ми завітали в гостинне місто Кам’янське в гості і демонструємо відкритий захід нашого Всеукраїнського проекту, — зазначив Качан. — Ми хочемо проводити такі фізкультурно-оздоровчі заняття по всій території України, у нас є 6 закладів, які будуть відібрані в цей проект. На їх базі будуть проводитися заходи для дітей, для внутрішньо-переміщених осіб, щоб вони краще інтегрувалися в місцеву громаду.

Також за словами Качана, їх організація почала співпрацювати з вищими навчальними закладами України, аби залучити студентів факультетів фізичної культури до проекту в якості тренерів і волонтерів, які будуть надавати психо-соціальну підтримку та рухову активність дітям під час війни. І першим таким навчальним закладом став Донбаський педагогічний університет. З ним був підписаний Меморандум про співпрацю.

Ректор університету Світлана Омельченко зазначила, що це дуже важливий крок у такий непростий час:

— Ми вже більше року знаходимося у вашій області, — сказала Омельченко. — Дніпро нас прихистило, ми переселенці зі Слов’янська, там наш університет працював з 1939 року, але війна все змінила. Підписуючи Меморандум ми сподіваємося на плідну співпрацю з організацією «Спорт заради розвитку» та Unisef.

У сьогоднішньому спортивному заході взяли участь близько 50 учасників. Стадіон розділили на дві локації: на одній тренери займалися з дітками із дитсадка №44 «Лелека», на другій – з учнями ліцею №21. Діти танцювали, виконували різні фізичні вправи, випробували себе в естафетах та руханках. Дійство вийшло веселим та енергійним. І навіть повітряна тривога не стала на заваді – заняття продовжили у бомбосховищі ліцею №21.

Усі юні учасники отримали солодкі нагороди.

Вчителя фізичної культури ліцеїв №№ 19 та 23 Кам’янського Микита Ненашев та Тетяна Андрющенко подякували за сприяння в проведенні такого чудового заходу та надання спортивного майданчику управлінню молоді та спорту міськради і його очільнику Едуарду Коряку.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых