В Україні подорожчала електрика: прості поради, як заощадити гроші

07:47, 2 июн 2023 , Новости Каменского

В Україні з 1 червня підвищили тариф на електроенергію майже вдвічі — до 2, 64 гривень/кВт-годину. У зв’язку з цим у багатьох споживачів постало питання, як би економити на електриці.

На порталі Unicef дали кілька порад щодо економії електроенергії. Споживачам радять не лише вимикати світло або електроприлади з мережі, а й використовувати двозонні лічильники зі спеціальним "економним" тарифом.

Порада №1 — не використовуйте машину для сушіння білизни

Після прання вішайте білизну сушитися на свіжому повітрі, а не сушіть її у спеціальній машині. На рік такий прилад споживає електрики стільки, скільки енергозберігаючий холодильник, пральна та посудомийна машини разом узяті. Крім економії коштів на оплату рахунків за електрику, ви даєте можливість білизні позбутися зайвих запахів і не деформуватися.

Порада №2 — якщо є можливість, використовуйте ноутбук, а не настільний комп’ютер

Ноутбуки в середньому споживають 20 до 50 Вт електроенергії, тоді як настільні комп’ютери від 60 до 200 Вт. Причина полягає в тому, що ноутбук працює певний час від батареї, а стаціонарний комп’ютер постійно підключений до мережі та безперервно споживає енергію. Після того, як ваш ноутбук повністю зарядився, відключіть його та зарядну станцію від мережі.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых