Нагадуємо кам'янчанам!КУПАННЯ В КРИЖАНІЙ ВОДІ МОЖЕ БУТИ НЕБЕЗПЕЧНИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я!

13:16, 16 янв 2020 , Новости Каменского
Нагадуємо кам'янчанам!КУПАННЯ В КРИЖАНІЙ ВОДІ МОЖЕ БУТИ НЕБЕЗПЕЧНИМ ДЛЯ   ВАШОГО ЗДОРОВ’Я!

19 січня українці відзначають одне з найбільших християнських свят – Хрещення Господнє .

Головною традицією цього дня є Водохресні купання -віряни занурюються в воду в ополонці або у відкритих водоймищах, аби здобути духовну і фізичну силу.

     Купання у крижаній воді може бути небезпечним для здоров’я. В зону ризику діти та люди старше 45 років у яких не має подібного досвіду.  Тим, хто хоче скупатись в ополонці на Водохреща необхідно попередньо проконсультуватись з своїм сімейним лікарем. Адже, занурення у крижану воду серозний стрес для організму,насамперед для серцево-судинної системи, що може призвести до спазму судин або різкого підвищення тиску.

    Не рекомендується купатись в ополонці, тим хто страждає на такі захворювання як: гіпертонія, епілепсія, цукровий діабет, ревматизм, хвороби сечовидільної системи та ниркова недостатність, вагітність, діти до 6 років.

     Якщо Ви все ж таки наважились пірнати в ополонку слід пам’ятати:

  1. Заходити  в воду потрібно швидко, чим швидше Ви занурити своє тіло в крижану воду ополонки, тим менші Ваші шанси отримати переохолодження. Занурюватись треба з головою, адже перепад температури між головою і тілом може спровокувати спазм.
  2. Перебувати у воді треба не довше 20 секунд, особливо стосується тих, хто занурюються вперше. Бажано побуди в ополонці мінімум 10 секунд це потрібно для циклу кровообігу.
  3. Не витиратися після виходу адже розтирання після крижаної води та й на морозі може пошкодити тендітні дрібні капіляри шкіри.
  4. Одягатися треба максимально швидко. Для цього заздалегідь подбайте про те щоб одяг  в який Ви  будете одягатись після купання був з мінімальною кількості застібок і ґудзиків.
  5. Щоб швидко зігріти організм після того, як Ви вийдете з ополонки і одягнетесь треба зробити які-небудь фізичні вправи адже після купання саме так бажано зігріти тіло.

Головний лікар                  

КЗОЗ КМР « Міський медичний центр здоров’я та медицини спорту»      Т.Ю.МУХАРСЬКА

 

Больше новостей на сайте «Моє місто Кам'янське»

У вас протекает крыша? У вас залит дерьмом подвал? Вы просите у власти КАМЕНСКОГО деньги, чтобы решить жизненно важные для себя вопросы? НЕ ВЫПРОСИТЕ!!! Узнайте почему: «Каменское догоняет Днепр по затратам на PR кампанию по успешной менеджмент деятельности»

В сети опубликовали записи с заседания Кабинета министров Украины, где люди с голосами, похожими на голоса премьер-министра Алексея Гончарука, первого зама главы Нацбанка Екатерины Рожковой  и министра финансов Оксаны Маркаровой, готовились к встрече с президентом Владимиром Зеленским. «Премьер-министр Украины рассказал о пустых местах в голове Зеленского и дырах в бюджете: видео»

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых