За два тижні ЗСУ звільнили від окупантів 8 населених пунктів

11:00, 19 июн 2023 , Новости Каменского
За два тижні ЗСУ звільнили від окупантів 8 населених пунктів

Протягом двох тижнів на Бердянському та Мелітопольському напрямках українські захисники звільнили вісім населених пунктів. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, російські окупанти перекинули додаткові підрозділи на Бахмутський напрямок та збільшили кількість обстрілів, намагаючись зупинити просування українських військ. Водночас загальна інтенсивність боїв на цьому напрямі минулого тижня знизилася, проте тривали бої – сталося 41 бойове зіткнення і наші війська просунулися в глибину захоплених територій на кількох ділянках.

Крім того, окупанти продовжили наступати на Лімано-Куп’янському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Українські захисники не втратили жодного метра територій на цьому напрямі.

На півдні минулого тижня відбувався наступ на кількох напрямках, підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом тижня виконали 10 125 вогневих завдань.

“За два тижні наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямах за вказаний період підрозділами ОСГВ “Таврія” було звільнено 8 населених пунктів: Новодарівка, Левадне, Сторожове, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П’ятихатки. У цілому підрозділи на Таврійському напрямі просунулися у глибину до 7 км. Звільнена на півдні площа складає 113 квадратних кілометрів. Активна робота Сил оборони Таврійського напрямку продовжується”, – повідомила Маляр.

Заступник голови оборонного відомства додала, що російські загарбники зазнали значних втрат. Зокрема, минулого тижня втрати супротивника на всіх напрямках склали понад 4 600 убитих та поранених, крім того, наші захисники взяли в полон понад 80 бійців агресора.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых