Кам'янські рятувальники закликають дотримуватись правил пожежної безпеки під час жнив

11:13, 29 июн 2023 , Новости Каменского

Жнива - це не тільки золоте зерно нового урожаю, а й небезпека збільшення кількості пожеж в екосистемах. Щоб запобігти знищенню хліба вогнем, необхідно дотримуватись ряду правил під час збору урожаю.

Виведення на поля великої кількості техніки є однією з основних небезпек. Несправності вихлопних систем техніки, а також протікання паливно-мастильних матеріалів призводять до пожеж безпосередньо на полях з урожаєм. Тому обов'язкова всі агрегати мають проходити регулярний техогляд, а водії мати та вміти користуватись вогнегасниками. Також забороняється робота тракторів та іншої техніки без капотів або з відкритими капотами.

Забороняється під час збирання врожаю спалення стерні та жнивних залишків. Під час воєнного стану спеціальні підпали трави, сухостою стерні несуть за собою карну відповідальність.

 Хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, торфовищ та автомобільних доріг повинні бути скошені. 

Небезпеку для екосистем також становлять недбало кинуті непотушені недопалки, сірники та скляні пляшки. Останні збирають сонячні промені, що може призвести до самовільного загоряння стерні.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых