Кіберфахівці СБУ та поліцейські прикрили бізнес з перемаршрутизації міжнародних дзвінків в Україну

15:13, 3 июл 2023 , Новости Каменского

За допомогою сучасних тенологій ділки надавали послуги з анонімних дзвінків з-за конрдону в Україну. Скористатись такою можливістю могли будь-хто, в тому числі і з рф.

У результаті комплексних заходів вдалося встановити 4-х організаторів нелегального бізнесу. Їм уже повідомлено про підозру, а діяльність «телефонного сервісу» припинено, повідомляє пресслужба СБУ.

За матеріалами слідства, ділки використовували PROXY-сервери, новітні технології ІР-телефонії та спеціалізоване програмне забезпечення. Це дозволяло обходити центри комутації вітчизняних операторів і робило всі дзвінки, що проходили через «сервіс», невидимими для українських правоохоронних органів.

За наявними даними, щотижня ця незаконна діяльність приносила ділкам до 50 тис. дол. США.

Щоб «заплутати сліди», організатори «бізнесу» використовували підставних осіб з-поміж соціально незахищених верств населення.

На підставі зібраних доказів 4-м фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 5 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых