На Дніпропетровщині військові ошукали АЗС на мільйони гривень

12:25, 10 июл 2023 , Новости Каменского

Група військовослужбовців організувала схему з отримання пального начебто для потреб військової частини. Насправді бензин та дизппаливо перепродували для власного збагачення.

ДБР викрило просту, але дуже ефективну схему. Шестеро військовослужбовців та четверо цивільних підробили штампи та печатки однієї в військових частин. Стрворюючи таким чином підробні листи від імені керівництва з проханням про допомогу пальним, вони звертались до працівників автозаправних станцій.

Схема діяла протягом 4 місяців. За цей час шахраї отримали понад 50 тонн бензину та дизельного пального на суму понад 2,5 млн гривень. Все отримане було перепродано на території Дніпрпоетровської області.

Під час обшуків співробітниками ДБР буловилучено чорнові записи, підроблені штампи та печатки військової частини.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів фігурантам. Встановлюється повне коло причетних до злочину осіб.

Працівники ДБР повідомили учасникам організованої групи про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах та використанні завідомо підробленого документа (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых