Поточна оперативна обстановка на півдні України на вечір

19:30, 10 июл 2023 , Новости Каменского

Оперативне командування "Південь".

Обстановка в зоні відповідальності залишаться напруженою. Сили оборони півдня продовжують ведення контрбатарейної боротьби. Ворог тримається в обороні, намагається відновити розмитий повінню перший та укріплює другий рубіж оборони.

Корабельне угруповання без ракетоносіїв несе службу в Чорному та Азовському морях в кількості 7 і 3 одиниці , відповідно.

Кількість артилерійських обстрілів тримається на позначці біля 60. Минулої доби ворог випустив 365 снарядів по правобережжю та протилежному Кінбурну берегу Дніпро-Бузького лиману.

Під регулярними обстрілами на Херсонському напрямку - обласний центр та населені пункти Херсонської та Бериславської громад. В Антонівці, Бериславі і Веселому ворог поцілив по житлових будинках, поранивши 6 людей

І вже сьогодні вранці обстріляно село Інженерне. Багатоквартирний будинок зазнав руйнувань. Постраждали дві літні жінки, які знаходилися у власних оселях.

Вчора зранку рашисти вдарили 3 КАБами по Бериславському району Херсонської області. В результаті влучання в селищі Козацьке зруйновано житловий будинок та пошкоджено ще 4. На щастя місцеві мешканці ушкоджень не отримали. Вночі ворог повторно застосував авіацію, ще раз атакував 3 КАБами в тому ж районі. Без людських втрат.

Завдяки влучній роботі наших оборонців військо ворога зменшилось на 12 окупантів. Знищено диверсійно-розвідувальну групу на човні.

Основними загрозами залишаються у прифронтових територіях - атаки тактичної авіації з використанням КАБів і артобстріли, а також ракетно-дронові удари по всій зоні відповідальності.

Мінна небезпека не втрачає актуальності як на суходолі, так і в прибережній зоні. В Тягінці 2 цивільних отримали поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Будьте пильні та свідомі, не наближайтесь і не торкайтеся невідомих і підозрілих предметів, викликайте фахівців.

На сигнали повітряної тривоги реагуйте оперативно і зібрано. Після тривалої паузи ворог може вдатися до нових атак.

Бережіть себе, разом збережемо Україну!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых