Підтримують бойовий дух: на Дніпропетровщині митці організували виїзні концерти для військових

11:56, 11 июл 2023 , Новости Каменского

Пісні, інструментальні виступи, гуморески. На Дніпропетровщині організували виїзні концерти для захисників. Усе для того, щоб підтримати їхній бойовий дух, відволікти, допомогти впоратися зі стресом. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.  

«Волонтерський проєкт започаткували артисти Асоціації діячів естрадного мистецтва України. Вони виступають перед військовими, які лікуються або знаходяться на ротації в регіоні. Такими концертами прагнуть  підтримати бойовий дух наших воїнів», – зазначила начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОВА Наталія Першина.

Вже п’ять разів виїжджали з програмою «Слава Україні – всім Героям Слава!». Репертуар – різноманітний. Це авторські композиції, інструментальні виступи. А ще – рольова гра «Козацький двобій», гуморески. Показують й вправи з автентичною українською зброєю – списом, булавою, шаблею, серпом.  

«Ми повинні морально підтримувати героїв. Це наша духовна місія. Не вперше виїжджаємо з концертами. Торік виступали для військових, а ще – ДСНСників, медиків. Цьогоріч – виключно для захисників. Заручилися підтримкою ОВА», – сказав президент творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України» Володимир Забара.

Він помітив: військові дуже вдячні. У них змінюється погляд, з’являється посмішка.

До проєкту «Незламна Нація» долучилися понад 30 митців Дніпропетровщини. Культурологічна місія триватиме до кінця вересня.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых