На Дніпропетровщині колишній депутат  має повернути до бюджету майже 2 млн гривень

10:03, 12 июл 2023 , Новости Каменского

Рішення про необґрунтовані прибутки криворізького ексдепутата виніс Вищий антикорупційний суд, повідомляє пресслужба Національного агенства з питань запобігання корупції.

У 2021 році депутат з дружиною придбали авто преміум класу Mercedes Benz S450 за 3,6 млн грн. Однак, коли почалась перевірка фінансових можливостец подружжя, виявилось, що таких витрат вони собі дозволити не могли.

Прокурори САП в суді довели, що майже половину вартості авто родина ексслужбовця сплатила за рахунок офіційних доходів, у тому числі кредиту. Походження ж більшої частини суми для розрахунку за авто він пояснював позикою від свого давнього знайомого, який підтвердив це в суді. Депутат мав розрахуватися з ним коштами від квартир, які збирався продати.

Разом із тим в суді було доведено, що офіційні доходи позикодавця були удвічі меншими за його витрати.

Дружина ексдепутата на суді пояснила, що у них не було свого авто, тому вони вирішили взяти позику і кредит, щоб придбати автомобіль.

Проте суд, дослідивши доходи і витрати родини ексдепутата та знайомого, який нібито дав позику, дійшов висновку, що на купівлю авто йому не вистачало 1,9 млн грн. Саме цю суму йому доведеться сплатити у дохід держави.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых