В музеї Кам’янського відкрилась виставка "Скарбами рідного краю"

10:08, 21 июл 2023 , Новости Каменского
В музеї Кам’янського відкрилась виставка "Скарбами рідного краю"

В Музеї історії міста Кам’янське відкрилася виставка «Скарби рідного краю», в основі якої археологічна та етнографічна колекції краєзнавця з с. Дніпровокам’янка Дніпропетровської обл. Сідака Василя Артемовича.

Колекціонером до фондів Музею в період російсько-української війни передано близько 1000 артефактів основного та допоміжного фонду. На виставці представлені археологічні матеріали від неоліту до ранньослов’янського часу: крем’яні та кам’яні знаряддя, ливарні форми, керамічний побутовий та ритуальний посуд, прикраси, залізна та кістяна зброя. Подані матеріали періоду козацтва ХVІІІ ст. та етнографічні: одяг, посуд, іграшки, сільськогосподарські домашнього виготовлення знаряддя праці, ковальські вироби, побутові прилади ХІХ–ХХ ст., торговельне приладдя поч. ХХ ст., церковні культові речі.

Серед унікальних артефактів представлені: кам’яне тесло-«праска», давні жіночі прикраси, мініатюрні посудинки, чоловічий сіряк, липівка та снізок. Можна ознайомитися також з краєзнавчими доробками Сідака В.А.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых