Кам’янчанин виборов “срібло” Європейського юнацького олімпійського фестивалю

07:05, 28 июл 2023 , Новости Каменского
Кам’янчанин виборов “срібло” Європейського юнацького олімпійського фестивалю

Кам’янчанин Микола Котенко, тренера Андрія Сидорченко, вдало виступив у фіналі ЄЮОФ-2023 та здобув “срібло” змагань.

26 липня на XVІI літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у Маріборі плавець Микола Котенко на дистанції 200 м батерфляєм виборов срібну медаль з результатом 2:01.13. 16-річний спортсмен поступився лише представнику Туреччини (1:58.62). Третім на цій дистанції став спортсмен з Польщі (2:01.78).

“На жаль, за три тижні до змагань я захворів, тому відчував себе не найкращим чином. Думаю, якби не ця хвороба, мав би більше можливостей краще себе реалізувати. Перед фіналом я трохи перенервував, тому не вдалося завоювати золоту нагороду. Те, що у півфіналі я побив юнацький рекорд України – на це не вплинуло. Часу відновитися було вдосталь. З минулорічного Європейського юнацького олімпійського фестивалю в мене залишилися лише найкращі спогади. Було дуже весело і гарні результати, особливо, в плаванні. Цього року конкуренція збільшилася, суперники демонструють вищі результати, але ми намагаємось не відставати”, – прокоментував свій виступ Микола.

Нагадаємо, що днем раніше Микола на коронній 200-метрівці батерфляєм побив свій же юнацький рекорд України, який тепер становить 1.59,91, й з першим часом вийшов до фіналу на цій дистанції.

XVІI літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль стартував 24 липня у словенському Маріборі.

Участь у змаганнях беруть понад 3600 спортсменів віком від 14-ти до 18 років з 48-ми країн. Впродовж наступних семи днів українські спортсмени будуть представляти нашу країну в семи видах спорту, а саме: баскетболі 3х3, велоспорті (шосе), велоспорті (маунтенбайк), дзюдо, легкій атлетиці, спортивній гімнастиці та плаванні.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых