Масштабні обшуки та затримання: група шахраїв діяла у п'яти областях України

12:18, 3 авг 2023 , Новости Каменского

Хтось віддає для перемоги у війні останнє, а хтось використовує потреби військових для власного збагачення. Четверо "бізнесменів" вирішили заробити грошенят на фейкових продажах автівок та квадрокоптерів для військових. Втім, схема була викрита правоохоронцями.

22 обшуки в п'яти областях: Одеській, Харківській, Хмельницькій, Дніпропетровській та Черкаській - провели правоохоронці, щоб викрити злочинну діяльність чотирьох шахраїв. Підозрювані розміщували на відомих торгівельних інтернет-майданчиках оголошення про продаж легкових автомобілів з доставкою із-за кордону та квадрокоптерів для потреб Збройних Сил України за найбільш привабливою ціною.

Звичайно, запропоноване користувалось аопитом у військвих та волонтерів. Взявши передоплату, "продавці" переставали виходити на зв'язок. Таким чином їм вдалось виманити понад 20 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели 22 обшуки за місцями реєстрації та проживання підозрюваних. Вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та інше.

Організатору та трьом його спільникам повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 3, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых