В музеї Кам’янського відкрилася нова виставка

17:51, 4 сен 2023 , Новости Каменского
В музеї Кам’янського відкрилася нова виставка

19 серпня, напередодні Дня Незалежності України, в Музеї історії міста Кам’янське відкрилася художня виставка «Почуття vs Передчуття», де представлені живописні твори Олени Телятник та графічні роботи Лілії Фесівської, талановитих мисткинь з міста Кривий Ріг.

Творчий доробок художниць достатньо виразний і презентує характерні загальні тенденції сучасного мистецького життя і утвердження власної творчої позиції. Роботам Олени Телятник і Лілії Фесівської характерні  завуальованість змісту, свідома відсутність ясного тлумачення втіленого задуму в єднанні з вербальним означенням твору.

Ритм, гра кольору та ліній, абстрактне мислення і зіставлення барв сплітається на основі виважених контрастів у чудовий візерунок, де увага акцентується на символічному буянні форм і відтінків. Картини Олени Телятник залучають глядача до співавторства, до власного тлумачення створених художницею образів шляхом індивідуальних асоціацій.

Низка складних переживань, а саме біль, співчуття, перестороги й віра у переможну силу добра, пов’язані з власною внутрішньої реакції на нинішні бурхливі трагічні події життя у воєнний час, опосередковано втілено в роботах Лілії Фесівської.

Виставку можна відвідати до 10 вересня  2023 року.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых