Кам`янчанка дебютувала на Чемпіонаті Європи з фігурного катання на роликових ковзанах 

17:04, 6 сен 2023 , Новости Каменского

Чемпіонат стартував у італійському містечку Понте ді Леньо виступами соло-спортсменів. Єдиною представницею України в цьому виді програми стала вихованка Академії роликового спорту Кам’янського, Вікторія Цимбал.

Її суперницею стала вже добре відома Вікторії Кімберлі Паніль з Бельгії. Через регламентні зміни були об`єднані виступи на інлайнах та квадах. Тому, хоча Вікторія виграла у суперниці, а на подібних роиках більше нікого не було, через об`єднання категорій вони посіли відповідно 16 і 17 місця.

Ситуацію прокоментувала тренер кам`янчанки Тамара Цимбал: – У цьому році вперше европейський технічний комітет допустив до змаганнь спортсменів на інлайнах в цій категорії, але з дуже жорсткими умовами – спортсмени на інлайнах повинні змагатися в одній категорії зі спортсменами на квадах, – зазначила тренер. – Добре звісно, що WORLD SKATE має наміри розвитку напрямку інлайнів, але порівнювати, а тим паче проводити змагання в одній категорії інлайнів і квадів – то досить дивна ідея, тому що це зовсім різні види фігурного катання за технічною та фізичною складовою виконання обов`язкових елементів.

- Сподіваємося, що вже наступного року технічний комітет WORLD SKATE відкриє повноцінну категорію інлайн соло-танців для участі не тільки в европейських турнірах, але й на WORLD GAMES, які відбудуться у 2024 році в Італії, і ми повноцінно зможемо змагатися зі своїми суперниками, – зауважила Тамара Цимбал.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых