Кам’янське приймає чемпіонат України з шашок

13:59, 3 ноя 2023 , Новости Каменского

У Кам’янському на базі Дніпровського державного технічного університету розпочався чемпіонат України з шашок.

З 2 по 7 листопада триватимуть змагання з чекерсу, а з 7 по 14 листопада – з шашок-64.

Такий чемпіонат проходить у нашому місті вперше і зібрав шашистів з 4 регіонів України.

Як розповів заслужений тренер України, головний суддя змагань чемпіонату України з чекерсу, професор кафедри фізичного виховання ДДТУ, Ігор Губарєв, змагання з чекерсу пройдуть серед чоловіків і жінок, а також юніорів 2004 р.н. та молодших.

– Ці змагання проходять в історії нашого міста вперше, і це для нас велика честь, – сказав І.Губарєв. – Чекерс, або так звані американські шашки, були започатковані на території України в 2008 році. Тоді наші спортсмени вперше взяли участь у міжнародних змаганнях. Цікаво те, що в 1992 році представник нашого міста започаткував цю гру в середній школі №34 і увійшов в історію як родоначальник цього виду спорту у Кам’янському. А представниця нашого навчального закладу Тетяна Зайцева у 2018 році посіла 1 місце на чемпіонаті світу серед жінок і також увійшла в історію чекерсу.

Кам’янчани вперше беруть участь у цьому виді спорту так масово. До цього тільки один представник Дніпропетровської області, спортсмен з Кривого Рогу, брав участь у чемпіонаті України з чекерсу в минулих роках. А сьогодні у змаганнях бере участь велика кількість учасників, серед яких і студенти Дніпровського державного технічного університету.

– Наші студенти дуже зацікавилися цим видом шашок, і думаю, що надалі вони будуть брати участь у подібних змаганнях в інших містах, – зазначив І.Губарєв. – Сьогодні вони роблять перші кроки, але сподіваються посісти призові місця.

За словами Ігоря Губарєва на території України зараз культурується чотири види шашок: 64, стовпові, бразильські та чекерс. А наше місто стало єдиним, де є аж чотири національні гросмейстери. Навіть в Києві і Харкові їх по два.

Це звання мають кам’янчанки Людмила Сивук, яка зараз працює заступником директора ДЮСШ№5, Олена Коротка, член національної збірної команди України, Ольга Губарєва, тренер ДЮСШ№1 та Віра Попруга, яка декілька днів тому виконала норматив звання національного гросмейстера.

В ДДТУ проводиться велика робота по популяризації шашок. Кожного дня до секції приходять нові покоління, які в майбутньому будуть представляти наше місто на міжнародних змаганнях.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых