Каменчане хотят контролировать качество бытового газа

12:57, 30 янв 2020 , Новости Каменского
Каменчане хотят контролировать качество бытового газа

Жители города Каменское все чаще жалуются на качество природного газа. Появилась петиция о проверке качества газа, поставляемого потребителю.

Соответствующая петиция с предложением создать в Каменском коммунальную сертифицированную лабораторию для контроля качества бытового газа появилась на сайте. Автор петиции Александр Нехай.

«Згідно чинного законодавства та типового договору постачання газу, споживач має право на проведення лабораторних досліджень споживаного газу і перерахунку його вартості в разі, якщо якість не відповідає нормативній. В разі, якщо якість газу відповідає нормативній, вартість досліджень має сплатити споживач (вартість досліджень від 5000 грн. що, звісно, зупиняє бажання проводити такі дослідження) До того ж всі сертифіковані лабораторії так чи інакше підпорядковані Нафтогазу, звісно, що результати перевірок завжди будуть відповідними», - пишет автор петиции.

Каменчанин предлагает создать независимую коммунальную лабораторию для проверки качества бытового газа и не реже, чем один раз в неделю проводить следования газа по обращению горожан за счет бюджетных денег.

«Для виключення можливості махінацій зі сторони міськгазу та тому подібних, включити до складу комісій по забору зразків звичайних громадян, керівників ОСББ, вуличкомів, та забеспечити їх доступ до всіх етапів перевірки якості газу. Для фінансування діяльності лабораторії надати можливість проводити випробовування технічних газів комерційним підприємствам», - пишет Александр Нехай.

Пока петицию поддержало 250 человек. Если вы хотите присоединится и оставить подпись, поддержать петицию можно ЗДЕСЬ.

Если вы хотите быть в курсе всех событий, которые происходят в городе и стране, заходите на сайт «Моє місто Кам'янське»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых