Розшукували понад два роки: у Києві затримали лідера наркосиндикату з Дніпропетровщини

15:01, 22 ноя 2023 , Новости Каменского

Учасники злочинної організації займалися вирощуванням конопель у промислових масштабах для подальшого збуту «товару» на території Кривого Рогу. Наприкінці листопада 2021 року правоохоронці затримали 14 фігурантів, а його лідера оголосили в розшук. 20 листопада, оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції затримали його неподалік тимчасового місця проживання.

Спецоперація зі знешкодження діяльності наркосиндикату, до складу якого входило 20 осіб, проходила у кілька етапів. У серпні 2021 року оперативники та слідчі виявили плантації конопель - теплицю на 6 секцій загальною площею 2700 квадратних метрів. Тоді правоохоронці затримали одного із членів злочинної організації, вилучили понад 10 тисяч кущів конопель і готову до збуту продукцію на 130 млн грн.

У листопаді того ж року поліцейські затримали 14 учасників злочинної організації, яка складалася з кількох відокремлених підрозділів, здебільшого мешканців Кривого Рогу та наближених до міста населених пунктів. Загалом 18 фігурантів отримали підозри, а їхнього лідера оголосили в розшук.

Розшукуваний постійно змінював адреси проживання, за оперативними даними, використовував підроблені документи. 20 листопада в Києві затримали наркоділка затримали. У нього вилучили 30 тисяч доларів США, автомобіль, підроблений документ на ім’я іншої особи.

За клопотанням Дніпропетровської обласної прокуратури затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Фігуранту інкримінують низку протиправних дій за кількома статтями щодо виготовлення і збуту наркотиків, організації злочинного угруповання та керівництва ним.

Справа щодо інших учасників злочинної організації наразі розглядається в суді.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых