Рашисти переводять 5-й блок ЗАЕС у стан «холодний зупин» - а найбільш безпечний, 4 - ий блок залишається у стані «гарячого зупину»

09:14, 24 ноя 2023 , Новости Каменского

Енергоатом.

Після інциденту на п'ятому енергоблоці ЗАЕС, коли стався виток реагентів із першого контуру реактора в другий, фейкове керівництво тимчасово окупованої станції вирішило таки переводити блок із «гарячого» в найбільш безпечний – «холодний» стан.

Некомпетентність російського персоналу призвела до того, що вода першого контуру з розчином борної кислоти потрапляє в деаератор машзалу, а звідти знову на всі парогенератори. Після розголосу ситуації рашисти заходилися перевіряти, що ж сталося.

«Загарбники самі доводять ситуацію до небезпечної, а потім намагаються героїчно її виправити. Порушення ліцензії на експлуатацію енергоблоку спричиняє критичні проблеми, адже дії некомпетентного персоналу разом зі свідомим перенавантаженням систем та обладнання призводять до їхньої подальшої деградації», – зазначив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Четвертий блок ЗАЕС окупанти залишають у стані «гарячого зупину» для опалення та забезпечення парою власних потреб станції. І це також є прямим порушенням, адже відповідно до змін, влітку цього року внесених Держатомрегулювання України до ліцензій, всі блоки Запорізької АЕС мають перебувати у найбезпечнішому стані – «холодного» зупину.

 

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых