Житель Дніпропетровщини дві доби блукав Карпатами в надії потрапити до Румунії

12:14, 27 ноя 2023 , Новости Каменского

Днями рятувальники знайшли на горі Піп Іван Мармароський 40-річного  дніпрянина, який дивом залишився живим, блукаючи на морозі і в снігу в джинсах і кросівках. З'ясувалось, чоловік планував перейти румунський кордон, однак заблукав.

Зрозумівши, що самостійно йому не вибратись, чоловік повідомив про свій стан румунським рятувальникам, сподіваючись, що саме вони його знайдуть та прихистять. Однак він знаходився на території України, в 3 кілометрах від кордону, тож витягати блукача зі снігових заметів довелось українським прикордонникам та рятувальникам. Пошукові заходи ускладнював високий сніговий покрив, погана видимість та повалені дерева, які перешкоджали повноцінному використанню автомобільної техніки.

Спочатку чоловік відмовлявся пояснювати, навіщо прийшов у найхолоднішу точку України без відповідного одягу та спорядження, однак потім зізнався, що планував перетнути кордон з країною ЄС.

Чоловік був знесилений та обморожений, однак в ціломц його стан оцінили як задовільний та відправили до лікарні. Прикордонники встановлюють коло осіб, які причетні до організації незаконної подорожі військовозобов’язаного.

Цьому чоловікові пощастило. А ось ще один мешканець Дніпропетровщини, який також блукав горами, хоч і зміг вийти до людей, зрештою помер у лікарні. 
 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых