У соцмережах ворог розповсюджує фейк про те, що США і Німеччина нібито мають «секретний план» з примусу України до перемовин з рф

07:07, 29 ноя 2023 , Новости Каменского

Пояснює Центр стратегічних комунікацій.

Брехня: Вашингтон і Берлін спільно розробили і просуватимуть політичну повістку з підштовхування офіційного Києва до переговорного процесу з кремлем. Про це йдеться у статті журналіста Bild Юліана Рьопке.

Правда: матеріал у Bild не має під собою жодних підстав, а Берлін підтримуватиме Україну «стільки, скільки необхідно для захисту від російської агресії», запевнили (https://www.dw.com/.../berlin-otverg.../a-67564963) у Федеральному уряді Німеччини в коментарі DW.

Україна має визначити військові та політичні цілі у своїй оборонній боротьбі проти російської агресії. Тільки Україна може призначити дату початку мирних переговорів.

У свою чергу помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О’Браєн наголосив (https://www.reuters.com/.../blinken-will-highlight...) на «відсутності у Вашингтона політики з «підштовхування» Києва до переговорів з москвою».

Ми завжди говорили, що це питання має вирішувати Україна.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых