На Дніпропетровщині викрито шахраїв, які ошукували волонтерів і військових

16:48, 28 дек 2023 , Новости Каменского

Сума збитків складає понад 1 млн гривень, повідомляють в поліції.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі ГУНП в Дніпропетровській області провели ряд обшуків та двом людям повідомили про підозру в шахрайстві.

Група зловмисників розміщувала оголошення на різних інтернет-платформах про продаж автомобілів ввезених в Україну з-за кордону за «привабливою ціною». Ця вартість включала і послугу подальшого розмитнення та реєстрацію автомобіля одразу на ім’я покупця. Умовою була передоплата - від 300 до 1000 американських доларів на картковий рахунок. Після цього клієнту надавались фото і відео автівки та документів, які виявились підробками. Після отримання всієї суми покупці вносились в "чорний список", а "бізнесмени" змінювали номери.

Таким чином вдалось ошукати 10 людей - волонтерів та військових, які були найбільше зацікавлені в швидкому придбанні недорогих автівок. 

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та у транспортних засобах фігурантів. Вилучили автомобілі, зброю, майже чотири десятки банківських карток, мобільних телефоні та сім-карток, комп’ютерну техніку тощо. Вартість вилученого становить майже 800 тисяч гривень.

За результатами заходів організаторові та учаснику групи повідомили підозру за ч. 2 та 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых