Кам’янський театр ім. Лесі Українки готує дві прем’єри

17:26, 15 янв 2024 , Новости Каменского

Трагедію Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» та детективну комедію «Пастка» за п’єсою Робера Тома готують до постановки у театрі Кам’янського.

Як повідомили в театрі, вже пройшли перші читання по ролях детективної комедії «Пастка». За запрошенням керівництва театру ставитиме цю суперпопулярну гостросюжетну п’єсу режисер Владислав Красіков у творчому тандемі з художником-постановником Іриною Рибак.

В основі майбутньої вистави – талановита, пронизана тонким гумором п’єса з рельєфно прописаними характерами, непередбачуваними поворотами сюжету і несподіваним фіналом. А ролі виконуватимуть актори Руслан Таран, Євгенія Футинець, Тетяна Петренко, Олександр Тарханов, Максим Монастирський, Владислав Дубінін і Юлія Жиліна. Тож у театрі впевнені, що прем’єра має всі шанси стати успішною.

Крім того, 9 січня театр розпочав роботу над важливим творчим проєктом – постановкою трагедії Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта».

«Це, мабуть, одна із найомріяніших шекспірівських п’єс, яку я коли-небудь хотів поставити в нашому театрі, – сказав головний режисер заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков перед тим, як актори почали перше читання п’єси по ролях. – Я довго обирав переклад, з яким ми будемо працювати над цим твором, і зупинився, як мені здається, над тим, який найбільш точно передає стилістичну своєрідність та особливості мислення Шекспіра. Це переклад Ірини Стешенко».

У творчій команді «Ромео і Джульєтти», крім режисера Сергія Чулкова, – художник-постановник Ірина Кохан, балетмейстер-постановник Наталія Клішина, постановник фехтувальних поєдинків Максим Монастирський, постановники бійок Владислав Дубінін та Руслан Таран, а також – асистент режисера заслужена артистка України Марина Юрченко.

Основні ролі виконуватимуть: Владислав Дубінін та Гліб Хавіков, Анна Макєєва та Софія Чеботарьова, заслужений артист України Олег Волощенко, Руслан Таран, Максим Монастирський, Руслан Куксенко, Дмитро Алексеєнко, заслужена артистка України Марина Юченко, Ілля Каріков, заслужена артистка України Світлана Сушко, Владислав Ісаченко, Дмитро Сороколат.

Як зазначають у театрі ім. Лесі Українки, це буде перша постановка «Ромео і Джульєтти» за всю історію існування всіх театрів Кам’янського, професійних і аматорських. Прем’єру заплановано на кінець березня – початок квітня цього року.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых