В Кам’янському ліцеї №16 відкрили меморіальну дошку випускнику закладу Матвію Охотському

18:40, 22 янв 2024 , Новости Каменского

”У цьому закладі навчався Матвій Охотський. Позивний «Мисливець» – такий запис вигравійовано на меморіальній дошці, яку сьогодні відкрили у Кам’янському ліцеї №16. Віддати шану загиблому на війні випускнику закладу прийшли його однокласники, вчителі та близькі. Матвій закінчив ліцей №16 у 2022 році, а вже в березні наступного — став до лав ЗСУ. Захисник загинув на Донеччині під час виконання бойового завдання. На той час йому ще не виповнилось 19 років.

«Про втрати завжди говорити важко і боляче, але коли із життя ідуть зовсім молоді, то говорити важко і боляче вдвічі. Сьогодні у ліцеї №16 з’явилась меморіальна дошка, яка увіковічить пам’ять випускника колегіуму №16 Охотського Матвія», – йдеться на сторінці ліцею.

У навчальному закладі зазначили, що Матвій Охотський був командиром бойової машини, командиром відділення, виконувачем обов’язків командира 1-ї штурмової групи 2-го механізованого взводу у складі 93 ОМБр «Холодний яр». Він загинув 29 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання під с. Кліщіївка Донецької області.

  «Матвій закінчив колегіум у 2022 році. Він, як і всі його однокласники, мріяв і будував плани на майбутнє, готувався складати ЗНО, але війна увірвалась у наше життя, змінила мрії, зруйнувала плани, розлучила родини та друзів. У 18 років Матвій зробив свій вибір — він пішов захищати Україну. Мабуть, нікого не здивував його вчинок, бо навіть, вітаючись, він віддавав честь. Ввічливий, товариський, із загостреним почуттям справедливості. Такий він залишиться у нашій памʼяті. Назавжди 18-річний. Важко повірити …неможливо усвідомити …Ще вчора він був один із нас, а сьогодні — тримає небо над нами», – написали на згадку по загиблого героя представники ліцею.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых