Минулоріч ЦНАПи Дніпропетровщини надали мешканцям майже 1,2 млн адмінпослуг

16:22, 23 янв 2024 , Новости Каменского

Міністерство цифрової трансформації України підсумувало результати роботи регіонів у 2023 році. Дніпропетровщина третій рік поспіль посідає перше місце серед областей України, обігнавши Львівськуа і Полтавську області. Про це під час брифінгу розповів заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

У ЦНАПах Дніпропетровської області протягом минулого року мешканцям надали майже 1,2 млн адмінпослуг. Понад 450 тис мешканців області пройшли навчання з цифрової грамотності. А 10 громад регіону завершили свою участь у проєкті з розробки стратегії розвитку.

Міністерство цифрової трансформації була оцінена і відзначена комплексна послуга Я-ветеран, яку запровадили і втілюють у ЦНАПах Дніпропетровщини, спираючись на ідеї цифрової безбар’єрності. Понад 100 адміністраторів ЦНАП навчились розмовляти жестовою мовою, аби обслуговувати людей з порушеннями слуху.

Минулого року область отримала 700 роутерів. Вони для укриттів шкіл, гімназій та ліцеїв. Щоб забезпечити там безперебійний інтернет.

А ще на Дніпропетровщині завершили підключати соціальні заклади до швидкісної оптоволоконної мережі. Загалом під’єднали 82 населені пункти. Проєкт втілювали коштом державної субвенції.

«До крутої ініціативи «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» приєднуються все більше навчальних закладів. Залучаємо учнів до занять спортом. Триває реєстрація учасників. А деякі збірні вже тренуються та змагаються між собою», – розповів Іван Начовний.

Він наголосив, що шкільний тур вже провели у Магдалинівському ліцеї. Взяли участь 24 команди з футзалу, черліденгу, спортивного орієнтування, баскетболу, волейболу.

Продовжує працювати створена при ОВА група «Прозорість та підзвітність». Команда виявляє недоцільні закупівлі, слідкує за раціональним використанням бюджетних коштів.

Завдяки робочій групі у Криворізькому районі заощадять понад 620 тис грн на послугах з благоустрою.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых