Уряд має намір оптимізувати витрати України на підтримку ВПО — Верещук

13:30, 26 янв 2024 , Новости Каменского

Глава Мінреінтеграції України Ірина Верещук заявила про те, що виплати внутрішнім переселеним особам (ВПО) мають бути оптимізовані.

За її даними, в Україні зараз 4,9 млн людей вважаються внутрішньо переміщеними особами. З них 2,5 млн продовжують отримувати виплати. Кількість ВПО змінюється через постійно міграцію людей. 

Зараз кількість ВПО незначно зменшилася: Верещук пояснила, що внутрішньо переміщеними особами не вважаються люди, які виїхали жити за кордон, або які повернулися з-за кордону до своїх домівок.

Міністерка зазначає, що вимогу оптимізувати виплати на підтримку ВПО перед Україною ставлять західні партнери. 

«Зміни пов’язані з тим, що у нас зменшується дохідна частина бюджету. Ми напряму прив’язані до рішень наших партнерів. Вони ставлять вимогу постійно верифіковувати виплати з метою їх зменшення чи оптимізації. За міжнародними лекалами 2 років достатньо, аби адаптуватися», — розповіла Ірина Верещук. 

За словами віцепрем’єр-міністерки, у 2022 році на виплати для ВПО виділялося 57 млрд грн, у 2023 році — 73 млрд, а у 2024 році закладено 57 млрд. Верещук наголошує, що найвразливіші категорії населення мають і надалі отримувати виплати. 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых