Зі Львова до Іспанії без пересадок: Україну включили в проєкт єврозалізниці

09:06, 3 фев 2024 , Новости Каменского

Іспанія. яка наразі очолює Раду ЄС, активно просуває ідею  розвитку залізничного сполучення через континент, який поєднає Середземноморський регіон від південної Іспанії до України. Сам проєкт був розроблений ще у 2011 року, однак саме зараз базовий "залізничний коридор" оформився остаточно.

Про це повідомляє іспанське видання Levante.

Ідея Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T) була розвинена і активно просувається завдяки депутаткам Європарламенту — Інмакулада Родрігес-Піньєро та Ізабель Гарсіа Муньос, які внесли важливі поправки до нового регламенту TEN-T. За їх ініціативою, прибережна залізнична смуга прокладена до України, а саме Львова, що зробить Середземноморський коридор єдиним маршрутом, який перетинає Європу від заходу на схід. Пасажирські поїзди будуть рухатися зі швидкістю 160 км/год, здатні перетинати кордони всього за 25 хвилин.

Включення Львова до мережі. дає можливість повноцінно об'єднати залізницею країни заходу і сходу Європейського континенту.

Сполучення почнеться від південного узбережжя Іспанії, пролягаючи через Альмерію, Гранаду та Антекеру, а закінчиться у Львові. За словами міністра транспорту Іспанії Оскара Пуенте, угода про новий залізничний коридор є ключовим етапом в розвитку Європейського Союзу. Він наголосив, що це не лише зміцнить єдність ЄС, але й стимулює економічне зростання.

Новий коридор, який поєднає ініціативи Іспанії та ЄС, є кроком у напрямку покращення транспортної інтеграції в Європі та сприятиме ефективній мобільності та торгівлі між країнами ЄС. Попри деякі складнощі, проєкт має потенціал стати успішною ініціативою.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых