З початку року в області створили 4 прийомні родини і дитячий будинок сімейного типу

10:35, 8 фев 2024 , Новости Каменского
З початку року в області створили 4 прийомні родини і дитячий будинок сімейного типу

Цьогоріч у регіоні продовжили розвивати сімейні форми виховання. Працюють й над підтримкою людей, які зазнали насильства. Презентували корисну методичку для постраждалих. А ще в області планують створити центр підтримки дітей за моделлю «Барнахус». Заступник начальника ОВА Надія Задорожна розповіла про актуальні новини у соцсфері.

«У 2024-му продовжили підтримувати сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом січня в області створили 4 прийомні родини і дитячий будинок сімейного типу. Туди влаштували 14 хлопців та дівчат», – розповіла Надія Задорожна.

Вона додала, що триває співпраця із Фундацією першої леді Олени Зеленської. Ще 22 дитячі будинки сімейного типу з П’ятихаток, Апостолового, Марганця отримають допомогу від організації. Побутову техніку, меблі, гаджети, кухонне приладдя, генератори, газові котли.

«Дніпропетровщина – лідер зі створення малих групових будинків. Їх в регіоні працює вже 6. Незабаром відкриття ще одного – у Вакулівській громаді. Три – на стадії будівництва» – зазначила заступник очільника області.

Минулого тижня в ОВА презентували методичку для людей, які працюють з постраждалими від сексуального насильства. Напрацювання будуть корисними для правоохоронців, соцпрацівників, психологів, громадських активістів. Там рекомендації, як спілкуватися з людиною, яка пережила травмуючий досвід.

Обладміністрація, міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров'я» і Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома» підписали меморандум. Він передбачає створення у регіоні простору за моделлю «Барнахус». Мета – допомога хлопчикам та дівчаткам, які потерпають від жорстокого поводження.

«В Україні таких центрів 11. Дванадцятий буде на Дніпропетровщині. Профінансує проєкт дитячий фонд ЮНІСЕФ», – поділилася заступник очільника регіону.

На початку тижня стартував II етап проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». В одному з ліцеїв Кам’янського зібрали 7 команд зі спортивного орієнтування. Провели телеміст з іншими областями.

«Шкільні збірні тепер змагатимуться на рівні громад. Далі на них чекають районні та області першості. І, нарешті, фінал», – повідомила Надія Задорожна.

Продовжує свою роботу група «Прозорість та підзвітність». Вже вдалося скасувати та зменшити вартість 25 публічних закупівель. Загалом на майже півмільярда гривень.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых